Data vernietiging

De kunst van het wissen

Gevoelige informatie vertrouwt u niet alleen aan papier toe, maar ook aan digitale informatiedragers zoals cd’s, dvd's en harde schijven. Het wissen van deze gevoelige informatie is niet zo simpel als het lijkt. Ondanks het formatteren van een schijf of het in stukken breken van een cd is er nog altijd een schat aan informatie te vinden voor geoefende IT-deskundigen. Dankzij onze CA+ certificering, het hoogst haalbare op gebied van data cleaning, weten we precies hoe we alle bits en bytes kunnen wissen zodat geen hacker of ICT-er nog bij kan.

Datavernietiging

Datavernietiging is een betrekkelijk nieuwe vorm van dienstverlening binnen de oud papier industrie. Steeds meer ondernemingen laten hun dossiers en ander archiefmateriaal op een vertrouwelijke wijze vernietigen. Voor sommige documenten is dit ook wettelijk verplicht.

Hoogwaardige dienstverlening

Datavernietiging is een hoogwaardige vorm van zakelijke dienstverlening. Uiteraard met compleet andere eisen dan bij de reguliere inzameling en sortering. Opdrachtgevers mogen verwachten dat het datavernietigingsbedrijf zorgvuldig te werk gaat en dat het gehele proces met waarborgen en veiligheidsprocedures is ingericht.

CA+ certificaat, wat betekent dat voor u?

Renes is een van de eerste archiefvernietingsbedrijven in Nederland die gecertificeerd is volgens de Certificaat Archiefvernietigingsnorm. Dit is een officiële waardering en erkenning van onze hoge graad van professionele archiefvernietiging.

Renes werkt volgens de allerhoogste standaard, niet alleen voor het daadwerkelijke vernietigen van alle gevoelige informatie, maar ook voor de wijze van transport van uw bedrijf naar onze verwerkingslocatie. De Certificeringsregeling schrijft voorzieningen en veiligheidsprocedures voor die ervoor zorgen dat vertrouwelijk materiaal ook echt vertrouwelijk behandeld wordt. Bovendien waarborgt het certificaat een efficiënt en sluitend vernietigingsproces.

De informatie verdwijnt, de grondstof blijft

U verzamelt uw cd’s, schijven, diskettes en tapes in een speciale, afgesloten datacleaning-box of data-container, die u meegeeft in de papiercontainer. Op onze locatie wordt de box gescheiden van de rest van het materiaal. De tapes, diskettes en andere schijven worden vergruisd of tot snippers vermalen; de cd’s worden apart tot kleine deeltjes verwerkt. Cd’s worden gerecycled: van deze hoogwaardige kunststof kunnen opnieuw cd’s worden geperst. Ook harde schijven en computers ondergaan eenzelfde proces. Alle onderdelen worden na demontage gesorteerd op materiaalsoort en daarna verwerkt tot grondstoffen voor nieuwe doeleinden. Zo krijgt alles bij Renes een nieuw leven.