Archiefvernietiging

De kunst van discretie

De waarde van papier wordt bepaald door datgene wat erop staat. Dat geldt voor bankbiljetten, maar misschien nog wel meer voor vertrouwelijke documenten: bedrijfsgegevens, cijfers, nota’s, persoonsgegevens, confidentiële stukken, enzovoorts. Voor uzelf vertegenwoordigen ze na verloop van tijd geen waarde meer, maar als ze in verkeerde handen vallen, betaal je een hoge prijs. Discreet en grondig vernietigen is de enige garantie voor veiligheid. Voor bedrijven waar privacygevoelige* informatie geproduceerd wordt, heeft Renes een compleet gesloten archiefvernietigingssysteem ontwikkeld. Van de inzameling tot en met de verwerking tot papierbalen geschiedt in een closed circuit, zodat wij totale geheimhouding kunnen garanderen. Vele banken, ziekenhuizen en gemeentelijke instellingen vertrouwen al jaren op onze expertise.

Archiefvernietiging

Archiefvernietiging is een betrekkelijk nieuwe vorm van dienstverlening binnen de oud papier industrie. Steeds meer ondernemingen laten hun dossiers en ander archiefmateriaal op een vertrouwelijke wijze vernietigen. Voor sommige documenten is dit ook wettelijk verplicht.

Hoogwaardige dienstverlening

Archiefvernietiging is een hoogwaardige vorm van zakelijke dienstverlening. Uiteraard met compleet andere eisen dan bij de reguliere inzameling en sortering. Opdrachtgevers mogen verwachten dat het archiefvernietigingsbedrijf zorgvuldig te werk gaat en dat het gehele proces met waarborgen en veiligheidsprocedures is ingericht.

CA+ certificaat, wat betekent dat voor u?

Renes is een van de eerste archiefvernietingsbedrijven in Nederland die gecertificeerd is volgens de Certificaat Archiefvernietigingsnorm. Dit is een officiële waardering en erkenning van onze hoge graad van professionele archiefvernietiging.

Renes werkt volgens de allerhoogste standaard, niet alleen voor het daadwerkelijke vernietigen van alle gevoelige informatie, maar ook voor de wijze van transport van uw bedrijf naar onze verwerkingslocatie. De Certificeringsregeling schrijft voorzieningen en veiligheidsprocedures voor die ervoor zorgen dat vertrouwelijk materiaal ook echt vertrouwelijk behandeld wordt. Bovendien waarborgt het certificaat een efficiënt en sluitend vernietigingsproces.

Hoe werkt het precies?

U verzamelt het papier in een afgesloten container, bijvoorbeeld in een kliko met slot en een brievenbussleuf in de deksel. Op afgesproken tijden komt onze speciale archiefauto de containers legen, waarna het papier op onze locatie weer in een met camera’s bewaakte, gesloten systeem terecht komt. Krachtige machines vermalen de documenten tot onherkenbare postzegelgrote papiersnippers, die vervolgens tot balen worden geperst. Renes is CA+ gecertificeerd. Daarmee is gegarandeerd dat uw archief direct versnipperd wordt en binnen drie dagen het terrein verlaat. Daarna gaat het afval naar de papierfabriek voor nieuw papier. U bent dus zeker van continue kwaliteitsbewaking, investering en innovatie.

Mobiele archiefvernietiging: de Papieranha

Eén van onze succesvolle innovaties is ons zeer hoogwaardige, mobiele archiefvernietigingssysteem. De Papieranha vermaalt uw vertrouwelijke archief, op uw locatie, Din veiligheidsklasse 3. Deze intelligente, ijzersterke machine verwerkt alle soorten archiefbestanden, tot maximaal 2000 kilo per uur! U hoeft zich niet te bekommeren om nieRenes_Papieranhatjes, paperclips, snelhechters en ordners: de Papieranha bijt er zich met doos en al doorheen.

Na weging gaat het archief, onder uw toezicht, de vernietiger in. Geheel automatisch en zonder menselijk ingrijpen; onze medewerkers krijgen uw documenten dus nooit onder ogen. U kunt het hele proces volgen, live en via het geïntegreerde camerasysteem, zodat u met eigen ogen kunt zien dat al het vertrouwelijke materiaal vernietigd is.

Mooi meegenomen

De eenmaal onherkenbaar versnipperde vertrouwelijke papieren kunnen heel eenvoudig verwerkt worden tot grondstoffen voor nieuw papier, zonder dat iemand ooit nog kennis kan nemen van de inhoud.

Meer informatie

Bent u geïnteresseerd naar onze Papieranha of wilt u een offerte? Neem contact met ons op via info@renes.nl of per telefoon: 010 - 419 28 22.

Ook voor digitale archiefvernietiging

Tegenwoordig wordt dergelijke informatie ook vastgelegd op cd’s, harde schijven en andere elektronische informatiedragers. Over de minutieuze vernietiging van zo’n data archief, leest u alles in Data Cleaning.

* Waardedocumenten, contracten, concurrentie-informatie, medische verslagen, wettelijke documenten, rekeningen, grootboekverslagen, financiële verslagen, loonlijsten, P&O-verslagen en documenten die speciaal binnen uw ondernemening zijn ontwikkeld.