Papier recycling

De kunst van de papieren kringloop

Ook in dit digitale tijdperk wordt er in Nederland nog jaarlijks meer dan 2,7 miljoen ton papier en karton gebruikt. Boeken, tijdschriften, kranten, verpakkingen, toiletpapier, folders…. Bij elkaar vormt papier bijna een kwart van alle afval! Van al het oud papier in Nederland wordt bijna 2,45 miljoen ton gerecycled. Renes neemt daarvan een aanzienlijke hoeveelheid voor haar rekening dankzij haar landelijke ophaalservice bij bedrijven en particulieren.

Verschillende bronnen; één doel

Papieroverschot kan uit verschillende hoeken komen. Grof papierafval van drukkerijen, de papierwinkel van een kantoor, dik en dun karton, noem maar op. Renes behandelt het allemaal met de grootste zorg: want hier begint voor onze ‘schone taak’: het zo milieuvriendelijk recyclen van dit belangrijke materiaal. Maatschappelijke verantwoording staat bij ons niet alleen op papier; wij brengen het dagelijks in de praktijk.

Tweemaal voordeel

Oud papier is de grondstof voor nieuw papier en dat is een voordeel voor het milieu. Renes verwerkt het papier- en kartonafval tot balen en die gaan terug naar de papierverwerkende industrie. Ook u heeft daar voordeel bij, want uw ingezamelde papier wordt op onze weegbruggen nauwkeurig gewogen, waarna wij met u de opbrengst verrekenen, afhankelijk van de dagprijs.

Gemak dient de mens

Renes maakt het u gemakkelijk door containers bij u te plaatsen, die qua formaat en werking exact passen bij de omvang van uw papierafvalstroom. Met één telefoontje regelt u het afhalen, binnen 24 uur en vaak nog dezelfde dag. Maar het kan nóg gemakkelijker, wanneer u uw containers op laat nemen in onze vaste afhaalronde.