Kunststof recycling

Veel verpakkingen bestaan uit kunststof

In Nederland komt er elk jaar een aantal miljoen kuub plastic afval vrij. Dat afval komt deels uit verpakkingsmateriaal, zoals plastic folie, polyethyleen, polipropyleen en polystyreen. Dit materiaal is niet of moeilijk afbreekbaar; des te belangrijker is het inzamelen en hergebruiken ervan!

Kunststof is niet klein te krijgen. Of toch wel?

Kunststofafval kan prima worden hergebruikt, mits het goed gescheiden wordt aangeboden. Bedrijven zijn dit zelfs bij wet verplicht. Renes helpt daarbij een handje met de Knapzak. In deze geperforeerde plastic zak kunnen volumineuze kunststoffolies worden samengeperst, van 400 liter tot een compact pakketje, zonder dat de zak scheurt. De Knapzak wordt in een speciale houder bevestigd en overal geplaatst waar gewerkt wordt met kunststofafval. Als officieel steunpunt van de Knapzak plaatst Renes deze schone en millieuvriendelijke oplossing in productiebedrijven, in de bouw, in supermarkten en winkels.

Kunststof is oneindig veelzijdig

Renes verzamelt ook kunststofafval als bloempottentrays en andere hard-plastic verpakkingen. Eenmaal op ons terrein worden deze kunststoffen in balen geperst en aan de kunststofverwerkende industrie geleverd, die deze grondstof, na een grondige metamorfose, weer tot leven wekt.